Q Breitling LS

Geboren: 08/05/2006   |   Geslacht: hengst   |   Kleur: bruin   |   Stokmaat: 169   |   Stamboek: --


Hengst

Gekeurd voor:   OLDENBURG, KWPN, OS, BAVAR, RHEIN

Dekgeld:   1000 + 1500 bij dracht excl. VAT

Sperma:   diepvries,


Algemene info

Breintling LS won afgelopen maand met bravoure de Wereldbekerfinale in Parijs onder het zadel van de Amerikaanse Beezie Madden. Het duo won de Wereldbekerfinale niet zomaar: ze wonnen zowel de eerste als de tweede kwalificatie en lieten ook in de finaleronde's hun uitzonderlijke kwaliteiten zien!

Op zich is deze prestatie niet raar als u weet dat zowel vader Quintero la Silla als moeder Armonia la Silla succesvol in de topsport onder Rolf-Göran Bengtsson hebben gepresteerd! Naast het feit dat moeder Armonia zelf op 1m60-niveau sprong, sprongen ook Breitling's halfbroers op 1m60-niveau. Exacto LS sprong op het hoogste niveau onder Ilan Bluman terwijl Lucero LS La Silla onder het zadel van Karina Johannpeter te zien was. Als jong paard toonde Breitling al zijn kwaliteiten door uitzonderlijke cijfers in de verrichtingstest te behalen: hij kreeg de uitstekende cijfers 10,00 voor vermogen, een 9,88 voor springaanleg en een 9,75 voor de springmanier! Die kwaliteiten toont hij nu ook in de sport: naast zijn overwinning in de wereldbekerfinale won hij in maart al twee Grote prijzen in Wellington, namelijk de CSIO4* Grand Prix en de CSI4* Grand Prix! Daarnaast sprong de hengst ook al naar de eerste plaats in de CSIO4* Nations Cup in Ocala alsook de CSI3* Wereldbeker van Wellington!

Zijn grootramige veulens vallen op door hun uitstraling en grote galoppade! Ook in de sport laten zijn nakomelingen zich opvallen: in de rubrieken voor 6-jarige paarden heeft Breitling zelfs al verschillende winnende nakomelingen! Zo won Humor (mv. Voltaire) dit jaar al tijdens CSIYH* Cagnes-sur-Mer onder het zadel van Paolo Bonnano, terwijl Haresco (mv. VDL Groep No Limit) onder het zadel van Elisabeth Jukema naar de overwinning sprong tijdens CSIYH* Oliva. Breit Star (mv. Sir Corland), gereden door Lauren Edwards, won de finale voor 6-jarige paarden tijdens CSIYH* Vilamoura en ook Hoedatzo (mv. Zeus) schreef samen met Nico Lupino de eerste plaats op zijn naam tijdens CSIYH* Arezzo. Grey Breitling (mv. Colino) is al 7-jaar en werd recentelijk 12de in een rubriek voor 7-jarige paarden tijsen CSIYH* Kronenberg onder Judith Schaaphok.  Ook de vijfjarige Isabelle (mv. Manhattan) sprong al de nodige successen bij elkaar onder het zadel van David Horvath: zij werden 3de,4de en 6de tijdens CSIYH* Linz-Ebelsberg.Quintero ASK  Quantum  Quidam de Revel 
Ulla V 
Ibara  Chamonix 
S-Copacabana 
Armonia La Silla  Acord II  Ahorn Z 
Ribecka 
Finale III  Zunftiger xx 
Zabou II