Comme Il Faut

Geboren: 01/01/2005   |   Geslacht: hengst   |   Kleur: bruin   |   Stokmaat: 1.66m   |   Stamboek: Westfalen


Hengst

Gekeurd voor:   Westfalen, Holstein, Zangersheide, Old, Hannover,...

Dekgeld:   750 euro/ rietje excl. BTW

Sperma:   diepvries,


Algemene info

Comme Il Faut verenigt de beste springbloedlijnen in één paard.
Zijn vader is niemand minder dan Cornet Obolensky, die zelf op 1.60m niveau gepresteerd heeft onder het zadel van Marco Kutscher. Ook de nakomenlingen van Cornet bewijzen deze uitzonderlijke springgenen geërft te hebben.
De moeder Ratina Z heeft een palmares om U tegen te zeggen, zij heeft ook al meerdere zonen en dochters die presteren op 1,60m, waarvan ook een aantal goedgekeurde zonen hierbij denken we aan Crown Z, Rex Z, Treasure Z en Comme Il Faut zelf. 

Palmares

Comme Il Faut zelf heeft ook en indrukwekkend palmares, als jong paard is hij vice-bundeskampioen en vice-wereldkampioen geworden in Lanaken. Later is de hengst onder het zadel van Marcus Ehning terechtgekomen, waarmee hij al meerdere prestaties geleverd heeft op het hoogste niveau.

Nakomelingen

De hengst zelf heeft ondanks zijn korte fokkerijcarrière al enkele goedgekeurde zonen: Comilfo Plus Z, Corsari van de Helle, Come Si Deve, Cornett d'Honneur en Hermantico. Verder mag hij ook voor het vaderschap van 5 staatspremie merries tekenen en zijn er al meerdere goede sportpaarden van deze hengst verder gekomen die nu presteren op 1.45m. 

Video van nakomenling als 6 jarig paard: Capri (Comme Il Faut x Pilot)Cornet Obolensky  Clinton I  Corrado 
Urte I 
Rabanna van het Costerveld  Heartbreaker 
Holivea van het Costerveld 
Ratina Z  Ramiro  Raimond 
Valina 
Argentina Z  Alme AN 
Heureka Z