Cornet Obolensky

Geboren: 01/01/1999   |   Geslacht: hengst   |   Kleur: schimmel   |   Stokmaat: 1m72   |   Stamboek: BWP


Hengst

Gekeurd voor:   SWB, SF, HOLST, CDE, BAVAR, OLDBG, SI, HANN, BWP, RHEIN, WESTF, WSI, KWPN

Dekgeld:   750 euro/ rietje of 3000 euro

Sperma:   diepvries,

Dekregeling Cornet Obolensky 2018

Algemene info

Zelf sprong deze nakomeling van Clinton x Heartbreker het allerhoogste maar ook zijn nakomelingen springen zich week in week uit in de kijker.

Uit zijn eerste jaargang werden meerdere zonen van Cornet Obolensky goedgekeurd waaraonder de tophengsten Cristallo I (1.60 springen met Henrik von Eckermann), Cornado NRW (1.60 springen met Marcus Ehning) en Conte Bellini (de grote ontdekking van de Wereldbekerfinale in Göteborg in 2013 onder de Let Kristaps Neretieks). Ook de fenomenale crack Cornet d’Amour van Daniel Deusser komt uit deze jaargang. In 2013 werd deze combinatie Duits kampioen en eindigde individueel als vierde op het Europees kampioenschap in Herning. Ook uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky komen Marco Kutschers huidige toppaard Cornet’s Cristallo en Emanuele Gaudiano’s EK-crack Cocoshynsky.

Dit is allemaal nog maar het begin van een ongeëvenaarde carrière in de mondiale fokkerij van springpaarden. De teller voor Cornet Obolensky staat nu op minimaal 32 nakomelingen in het 1.60-springen.

Nooit eerder zette een hengst zó imponerend de toon. Nooit eerder gaf een hengst zoveel zekerheid over het talent van zijn kinderen.Clinton HOLST  Corrado I HOLST, SF  Cor de la Bryere 
Soleil 
Urte  Masetto 
Ohra 
Rabanna van Costerveld  Heartbreaker KWPN  Nimmerdor 
Bacarole 
Holivea van Costerveld  Randel Z 
Gudula O