Cornet du Lys Z

Geboren: 01/01/2004   |   Geslacht: hengst   |   Kleur: schimmel   |   Stokmaat: 1.70 m   |   Stamboek: Westfalen


Hengst

Gekeurd voor:   Oldenburg, Selle Français, Westfalen, Zangersheide

Dekgeld:   € 500 per inseminatie + € 500 bij dracht (excl. BTW)

Sperma:   diepvries,


Algemene info

Cornet du Lys verzamelde met de Argentijnse amateurruiter José Maria Larocca Jr. een indrukwekkend palmares. In 2016 nam dit duo zelfs deel aan de Olympische Spelen van Rio, wat de ongelofelijke instelling en rijbaarheid van deze hengst enkel aantoont. Via KI-centrum In De Bus is Cornet du Lys nu beschikbaar voor de fokkerij.

 

Fokkerij advies: Cornet du Lys geeft meer lengte en vergroot in zijn nafok. Hij komt het best tot zijn recht op bloedmerries.

Palmares

De sportresultaten van Cornet du Lys bevatten talrijke deelnames aan vijsterren GP's, Global Champions Tour wedstrijden, finale van landenprijzen, ... etc. Hij verzamelde de volgende klasseringen: 

  • Winnaar van de CSI4* Grand Prix van San Giovanni di Marignano in 2017
  • Indivduele top 50 klassering op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016
  • Zilveren teammedaille op de Pan American Games van Toronto in 2015
  • Individuele 4e plaats op de Pan American Games van Toronto in 2015
  • 5e plaats in de CSI5* Grand Prix van Barcelona in 2015
  • 11e in de Wereldbeker van Verona in 2015

Nakomelingen

De moeder van Cornet du Lys, Chablis du Lys, presteerde zelf op het hoogste niveau in de jumpingsport met de Duitse amazone Denise Sulz. De vader van de moeder is de wereldbekerwinnaar Champion du Lys, die op zijn beurt het mooie weer maakte onder Ludger Beerbaum. Dat Cornet du Lys uit een ontzettend sterke moederlijn komt, wordt ook bevestigd door Chianti's Champion, eveneens afkomstig uit deze lijn. Chianti's Champion won in 2018 de Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard met Frank Schutter en werd nadien verkocht aan de Ier Peter Moloney. 

De vader van Cornet du Lys is de legendarische vererver Cornet Obolensky die geen introductie meer nodig heeft. Naast een fantastische carrière in de sport, staat Cornet Obolensky al jarenlang onafgebroken in de top 5 van de WBFSH best verervernde dekhengsten.

Tijdens zijn sportcarrière werd Cornet du Lys niet ingezet voor de fokkerij. Hierdoor heeft hij slechts een handjevol nakomelingen op leeftijd, maar de weinige nakomelingen die hij heeft, springen op internationaal niveau. Mis deze kans niet!Cornet Obolensky  Clinton  Corrado I 
Urte I 
Rabanna van Costersveld  Heartbreaker 
Holivea van Costersveld 
Chablis du Lys  Champion du Lys  Laeken 
Karene du Lys 
Ayette  Alexis Z 
Winzerin