Emerald vh Ruytershof

Geboren: 23/03/2004   |   Geslacht: hengst   |   Kleur: vos   |   Stokmaat: 1m70   |   Stamboek: BWP


Hengst

Sperma:   diepvries,


Algemene info

Emerald van ’t Ruytershof is een opvallende verschijning. De vos hengst met zijn gouden manen, 4 witte voeten en een witte vlek onder zijn buik maar bovenal zijn inzet en karakter maken dat hij een publiekslieveling is. 
Als 6 jarige werd Emerald van ’t Ruytershof al reserve kampioen op het WK voor jonge paarden. Daarna volgde velen internationale overwinningen met zijn vaste ruiter Harrie Smolders. 

VADER: Diamant de Semilly is de vader van deze bijzondere hengst. Diamant de Semilly is een prestatiehengst en vererver bij uitstek! De hengst uit 1991 van Le Tot de Semilly x Elf III geeft dit ook door aan zijn nafok: door zijn goede galop, zijn evenwicht, zijn vermogen, zijn souplesse, zijn fantastische instelling, een sterk en gezond gestel. Dat alles maken van hem vandaag de dag een echte Topvererver! Zelf was deze hengst ook op het allerhoogste niveau actief. Zo won de hengst teamgoud WK 2000 Jerez de la Frontera en individuele 9e plaats in de finale, 2002 teamgoud WK, 2003 teamzilver EK Donaueschingen. Daarnaast won hij tal van Grote prijzen oa GP Saint-Lo en GP Caen. Meerdere nakomelingen van Diamant de Semilly zijn ook nu nog actief op het allerhoogste niveau zoals Don VHP Z, Elvis ter Putte en Urano de Cartigny.

MOEDER: De moeder is Carthina Z (Carthago x Lys de Darmen). Zij is tevens de moeder van de van Diamanthina van het Ruytershof (Diamant de Semilly) die met Constant van Paesschen op het allerhoogste niveau succesvol was. Daarnaast is zij ook de moeder van de veelbelovende jonge Belgische hengst Nixon van ’t Meulenhof (Denzel van ’t Meulenhof). 
 

NAKOMELINGEN:
De oudste nakomelingen van Emerald van ’t Ruyterhof hebben zich al gemeld op het hoogste niveau. Igor (Emerald x Nabab de Reve) met Jos Verlooy. Deze combinatie was afgelopen jaar nog reserve kampioen op de Belgische kampioenschappen. Jeunesse van ’t Paradijs (Emerald x Heartbreaker) is ook zeer succesvol met Lorenzo de Luca. Recent is er nog een embryo van Emerald x Nabab de Reve verkocht voor 60.000 euro.

 

TESTED NEGATIVE FOR WFFS (Warmblood Fragile Foal Syndrome) - NON CARRIER Diamant De Semilly  Le Tot De Semilly  Grand Veneur 
Venue Du Tot 
Venise Des Cresles  Elf 111 
Miss Des Cresles 
Carthina Z  Carthago  Capitol 1 
Perra 
Tanagra 'S' VH Darohof  Lys De Darmen 
Gesina VH Darohof