L'Arc de Triomphe

Geboren: 01/01/1999   |   Geslacht: hengst   |   Kleur: bruin   |   Stokmaat: 1.70   |   Stamboek: Oldenburg


Hengst

Gekeurd voor:   SF, Oldenburg, Zangersheide

Sperma:   vers, diepvries,


Algemene info

De vader van L'Arc de Triomphe, Landor S, heeft zelf meerdere prestaties geleverd in de sport. Landor S werd in 1997 bundeschampion, later behaalde hij vele zegens in spingklasse S. In 1999 plaatste hij zich in meerdere grote prijzen en werdt in dit jaar ook winnaar van de Volvocup. 
L'Arc de Triomphe heeft een zeer goede moederlijn, waarin 5 voorgaande generaties staatspremiemerries zijn. Er zijn meerdere nakomelingen van de moeder van L'Arc die op internationaal niveau presteerden. Ook de grootmoeder (Gybsi) heeft nakomenlingen die op 1,50m niveau uitkwamen. 
De hengst zelf is als 3 jarig paard verkocht op een veiling voor 460,000 euro. Zijn jumpingcarrière was kort, hij is al snel volledig ingezet voor de fokkerij. In 2003 werd L'Arc elite hengst. 

Palmares

De nakomenlingen van L'Arc de Triomphe zijn stuk voor stuk goede sportpaarden die op hoog niveau springen. Ook in de fokkerij zijn de nakomenlingen van de hengst niet onbekend. Hij mag voor het vaderschap van een heel aantal goedgekeurde dekhengsten tekenen. Hierbij denken we aan Quality Bois Margot, Qlassic Bois Margot, Quiros Du Pas, Quartz Du Chanu, Enz...
Meer info over de nakomenlingen van deze hengst: https://www.horsetelex.nl/horses/progeny/54590

Enkele video's van de nakomenlingen van L'Arc de Triomphe:

Quintonine du Pas (L'Arc de Triomphe x Rocco V), merrie 2004

Quactus du Léon (L'arc de Triomphe x Orgueil du Donjon), ruin 2004 Landor S  Landadel  Landgraf I 
Novella 
Fureida II  Godehard 
Fureida 
Praeludium  Pilot  Pilatus 
Gratia 
Gybsi  Goya 
Angelika