Quartz Rouge

Geboren: 01/01/2004   |   Geslacht: hengst   |   Kleur: donker vos   |   Stokmaat: 1.72m   |   Stamboek: Selle Français


Hengst

Gekeurd voor:   SF

Dekgeld:   150 euro/ per inseminatie, bij dracht 500 euro excl. BTW.

Sperma:   diepvries,


Algemene info

Quartz Rouge is een zeer voorzichtige hengst met heel veel bloed, dit gebruikt hij steeds weer om zichzelf te overtreffen voor zijn ruiter, elke wedstrijd opnieuw - toch doet hij dit op een serene, rustige manier. Quartz is een winnaar op het hoogste internationale niveau. Bovenop zijn excellent temperament heeft hij ook nog power en zeer goede gangen. De hengst loopt met veel balans en een zeer goede techniek van het achterbeen. 

De vader van Quartz Rouge, Ultimo van ter Moude, zelf een heel goed sportpaard dat presteerde op1,50m niveau op CSI3* en CSI4*. Ook in de fokkerij heeft Ultimo zijn naam bekend gemaakt met meerdere nakomenlingen die op 1,50 - 1,60m niveau presteren. 
De moederlijn van Quartz is uitzonderlijk. De moeder van de hengst, Emeraude Rouge, heeft nog 2 dochters die hun kwaliteiten verder geven in de fokkerij, Ilda la Rouge (Libero H) heeft twee nakomenlingen die op 1,50m niveau springen en Nikita Rouge (First Bride) heeft 1 dochter die ook op 1,50m niveau presteerd onder het zadel van Carlo Lane Fraile en Allan Pacha. 
De grootmoeder van de hengst heeft 2 nakomenlingen, Emeraude Rouge en Cincaba Rouge. Cincaba is een goedgekeurde hengst voor SF en sprong zelf ook op het hoogst niveau onder het zadel van Julien Epaillard en Alexis Gautier. 

Palmares

Palmares Quartz Rouge:

  • 2016: 3de CSI2* Mans, 4de Grand National Deauville, 5de CSI5* Dinard
  • 2015: 3 keer dubbel foutloos in de Nations Cup Lummen, Sopot en Calgary. 8ste GP CSI Lyon, 3de GP 5* Dinard, hij representeerd Frankrijk op het Europees kampioenschap in Aix - La - Chapelle. 
  • 2014: 3de plaats nations cup Dublin, 2de plaats nations cup Lummen, 1ste plaats nations cup La Baule. 5de GP 3* Lummen, 3de GP 5* Dublin, 6de GP 5* Calgary. Reservecombinatie voor de Wereldspelen in Caen. 
  • 2013: meerdere keren geclasseerd in GP

Quartz Rouge is altijd onder het zadel geweest van Jérôme Hurel, sinds 2017 is hij verhuisd naar de stal van regerend Olympisch Kampioen Philippe Rozier. Ultimo Ter Moude  Capitol I  Capitano 
Folia 
Nurielle Van ter Moude  Major de la Cour 
Pleiade de Reveil 
Emeraude Rouge  Qredo de Paulstra  Galoubet A 
Celia de Paulstra 
Ramona la Rouge  Jalisco B 
Verboise