Paarden

Springruiter en africhter Dennis Van Tilburg is een nuchtere man die zijn handen uit de mouwen durft steken. Zo werd het hem thuis aangeleerd. Zijn ouders hadden een varkensbedrijf. Dennis hielp met de varkens en reed met pony’s. Paardrijden werd zijn passie, waarvan hij zijn beroep wou maken. Toen hij op zijn achttiende zijn rijbewijs had, vertrok hij naar Duitsland. Hij reed er onder andere voor Ulrich Kirchhoff. Via hem is het contact met Wiepke Van De Lageweg ontstaan. Kirchhoff werd met Jus de Pomme van VDL nog Olympisch Kampioen.

Het was vaak hard werken. Het waren lange dagen, maar dat hield Dennis niet tegen om vijftien jaar lang voor VDL te blijven werken. Dennis begon onderaan de ladder, maar had na enkele jaren wel de leiding over een ploeg van tien medewerkers. Het was niet de initiële bedoeling, maar na al die jaren besloten Wiepke en zijn zonen om Dennis ook een kans te geven in de internationale sport. In een mum van tijd klom Dennis spectaculair op de FEI Rolex World Ranking. Hij sprong meermaals de finale van het WK en zette mooie prestaties neer metde GP-paarden VDL Southwind en VDL Al Cantino. Uiteindelijk werd de internationale carrière terug afgebouwd, omwille van andere prioriteiten. Dennis legde zijn focus terug op de jongere paarden en hengsten. Een tijdje later keerde hij terug naar België.

Nu op zijn eigen stal staat het correct africhten van jonge springpaarden centraal. Een paard kan carrière maken van vier tot zeven jaar of van zeven tot zeventien jaar. Dennis is van oordeel dat je paarden tijd moet geven, hij wil niets forceren. Paarden africhten is zijn eerste doel, want daarin zit vandaag de handel. Correct geschoolde paarden zijn nu eenmaal beter verkoopbaar.